E-mail:

info@australianlabradoodlehungary.hu

Alom hírek:

Jelenleg nincs elérhető alom!

Általános a tévhit, miszerint az összes Labradoodle egyforma, vannak jelentős különbségek, ezért fontos, hogy a megalapozott döntéshozatal érdekében azokat megismerje.

A Labradoodle kutyák egy labrador és egy uszkár keresztezéséből származnak, és csak a labradorok és uszkárok leszármazottjai, őket korai generációs Labradoodle-knek hívják.

Az 1980-as években a Vakvezető Kutya Egyesület tenyésztési és kutatási programot hajtott végre egy allergiabarát vakvezető kutya számára. Ez volt a kezdet az ausztrál, több generációs Labradoodle replica breitling superocean 44 automatic black dial mens watch a17367d71b1s2 számára, amelyet ma ismerünk. Ez az ausztrál Labradoodle egy labrador retriever és egy standard uszkár keresztezésének indult. Az ausztrál kereszt kutyáit több generáción át tenyésztették egymásnak, hogy létrehozzák az úgynevezett „több generációs” Labradoodle-kat.

Az ausztrál Labradoodle-t az évek során fejlesztették ki. Az ausztrál Labradoodle, a Tegan Park és a Rutland Manor alapítói számos más fajtát infundáltak Labrador retriever / Poodle keresztjeik korai generációs vonalába, hogy elérjék a mai temperamentum és a szőrzet állandóságát.

Ezek a következő fajok:

Labrador Retriever,

Uszkár,

Angol cocker spániel,

Amerikai cocker spániel,

Ir vizi spániel,

Göndör szőrű retriver

Ezen fúziókból származó kutyákat együtt tenyésztették, hogy folytassák az ausztrál, több generációs vonalat. Az ausztrál Labradoodle sokkal valószínűbb, hogy nem hullajtja a szőrét és allergiabarát, mint más típusú Labradoodle, például az első generációs Labrador Retriever / Poodle loewe 72128 men fashionable sweaters keresztezések, vagy az uszkárokhoz visszahozott első generációs keresztezések.  Még akkor is, ha a labrador retriever / uszkár keresztezéseket több generáción át tenyésztik, az eredmény nem ausztrál labradoodle, mivel a többi alap fajták nincsenek benne, hogy javítsák alapvető tulajdonságait, inkább rosszul tenyésztett uszkárra,vagy labradorra hasonlítanak.

Az igazi ausztrál Labradoodle a gondos tenyésztés hat vagy több sikeres generációjának eredménye. Az eredmény egy egészséges, jól temperált kutya, amely nem lehulló, allergiabarát szőrzettel rendelkezik.


Az allergiabarát azt jelenti, hogy az asztmás és / vagy allergiás emberek 98% -ának nem lesz reakciója az ausztrál Labradoodle szőrére.

Méret

A Labradoodle három méretben kapható: Standard (legnagyobb), Közepes1 és Miniature (legkisebb). A megjelenés mindhárom méretnél megegyezik. A Labradoodle egy kompakt kutya, amely sportos, mégis kecses, és mindig boldognak tűnik. 

Normál: Magasság: 53-61 cm. Súly: 22-30 kg.
Közepes: Magasság: 43-50 cm. Súly: 14-18 kg.
Miniatűr: Magasság: 35-40 cm. Súly: 10-12 kg.

SZŐRZET SZÍNE ÉS TÍPUSA

A Labradoodle kabátja többféle változatban kapható, így van göndör gyapjú, mely durva textúrájú és nagyon göndör, hasonlít az uszkáréra, de nem hullik és hipoallergén, a hullámos gyapjú, mely nagyon puha textúrájú, nem hullik és hipoallergén és a haj, mely tipikus kutyaszőrre hasonlít, nem nagyon nő, és változó mértékben hullik,allergiát okozhat.

 A Labradoodles számos színben megtalálható.

Kaphatók barna, fehér, krém, barack, vörös, fekete, szürke, ezüst, színekben. Lehetnek kétszínűek, de bármilyen tiszta szín és fehér szín is megjelenhet az arcon, a fején vagy a testén, ezt nevezzük  party színeknek. Gyönyörű puha szőrzetüket hetente meg kell fésülni és rendszeresen le kell nyírni. 

VÉRMÉRSÉKLET

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legkarakteresebb kutyák, mindent megértenek, amit mondasz nekik, intelligens, nyugodt, szeretetteljes, jókedvű. Mindenki szívét elrabolják, akivel találkoznak. Imádják a gyerekeket, szeretnek velük játszani, de rendkívül toleránsak.

EGÉSZSÉGÜGYI TESZTELÉS

A Salt-Lake Labradoodle-nál az a legfontosabb, hogy a tőlünk származó kölyökkutyák egészségesek és jó temperamentumúak legyenek, feleljenek meg a fajtaszabványnak és egyikük se hordozza a betegségek génjét.

Annak érdekében, hogy a kölyökkutyák a legjobb feltételekkel egészségesen szülessenek, fontos, hogy a tenyésztésben csak egészséges kutyákat alkalmazzunk. Az egészséges szülők egészséges kölyökkutyákat adnak.

Minden kutya átesik a csípő és a könyök röntgenvizsgálaton, a kötelező szemvizsgálaton. Minden tenyészkutyánk egészséges csípővel rendelkezik, teljesen mentesek a csípő diszpláziától.

Minden kutyát genetikailag tesztelünk, hogy megnézzük, mentes-e a betegség hajlamától, vagy fennáll annak a veszélye, hogy bizonyos betegségekre való hajlam öröklődhet a kölyökkutyákra.